Πολιτική Απορρήτου 2021-07-28T12:39:16+00:00

Πολιτική Προστασίας Απορρήτου ιστοσελίδας
www.miraculous.gr της εταιρείας MIRACULOUS

Εισαγωγή

Η εταιρεία ΜΙΡΑΚΙΟΥΛΟΥΣ E.E., με το διακριτικό τίτλο MIRACULOUS (εφεξής η «Εταιρεία») αναγνωρίζει πλήρως τη σημασία διασφάλισης του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών/χρηστών του διαδικτυακού χώρου της www.miraculous.gr (εφεξής η «Ιστοσελίδα») αλλά και της ασφάλειάς τους και ως εκ τούτου προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Η Εταιρεία, λαμβάνει  όλα εκείνα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα ασφαλείας, με στόχο τη διασφάλιση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών της Ιστοσελίδας, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία και ειδικότερα τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ΕΕ 679/2016 (εφεξής «GDPR») και τον ν. 4624/2019, όπως ισχύει.

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Απορρήτου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Όρων Χρήσης της Ιστοσελίδας.  Στην παρούσα Πολιτική περιγράφονται σημαντικές πτυχές που αφορούν στην εκ μέρους μας επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, τα οποία λαμβάνουμε στο πλαίσιο της μεταξύ μας επικοινωνίας και της παροχής υπηρεσιών προς εσάς από την Εταιρεία μας. Συγκεκριμένα, περιγράφονται με σαφήνεια τα είδη των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών/χρηστών που μπορεί να συλλέγονται από την Εταιρεία στο πλαίσιο χρήσης της Ιστοσελίδας. Ειδικότερα, περιγράφονται οι τρόποι με τους οποίους τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών δύναται να χρησιμοποιηθούν, επεξεργαστούν, αποθηκευθούν και για ποιους σκοπούς, πάντοτε σε συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ειδικότερα σε συμμόρφωση με GDPR και τον ν. 4624/2019, όπως ισχύει. Σε περίπτωση κατά την οποία ο χρήστης δεν συμφωνεί με τους όρους αυτούς οφείλει να μην προβεί στην αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων του άλλως με την συμπλήρωση των προσωπικών του δεδομένων στα σχετικά πεδία της Ιστοσελίδας και όπου κρίνεται απαιτητό, με βάση τον οικείο κάθε φορά σκοπό επεξεργασίας (π.χ. εγγραφή σε newsletter, πραγματοποίηση ηλεκτρονικής αγοράς) και πριν την υποβολή των στοιχείων στην Εταιρεία, δηλώνει ρητώς και ειδικώς ότι είναι σύμφωνος με την παρούσα Πολιτική. Η παρούσα Πολιτική δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τη σχέση μεταξύ των χρηστών  της Ιστοσελίδας και οποιωνδήποτε υπηρεσιών που δεν υπόκεινται στον έλεγχο ή/και την ιδιοκτησία της.

Προσωπικά Δεδομένα Χρήστη – Σκοποί Επεξεργασίας

O χρήστης μπορεί να επισκέπτεται την Ιστοσελίδα την οποία διατηρεί και διαχειρίζεται η Εταιρεία, χωρίς να αποκαλύπτει την ταυτότητά του και χωρίς να παρέχει οποιοδήποτε προσωπικό του στοιχείο. Σε συγκεκριμένους χώρους της Ιστοσελίδας, ο χρήστης δύναται να εισάγει, αν και εφόσον το επιθυμεί, τα αντιστοίχως αιτούμενα προσωπικά του δεδομένα. Στο πλαίσιο χρήσης της Ιστοσελίδας, η Εταιρεία θα μπορεί να συγκεντρώνει νομίμως για τους χρήστες της προσωπικά δεδομένα τα οποία εμπίπτουν στις κάτωθι κατηγορίες και αφορούν στους εξής σκοπούς επεξεργασίας:

  • Προσωπικά δεδομένα τα οποία ο χρήστης (φυσικό πρόσωπο) καλείται να συμπληρώσει κατά την συμπλήρωση της Φόρμας Εγγραφής του, με σκοπό να αποκτήσει πρόσβαση στις υπηρεσίες που παρέχει η Εταιρεία. Ειδικότερα, για τη συμπλήρωση της ως άνω φόρμας απαιτούνται υποχρεωτικά τα εξής προσωπικά δεδομένα: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου/e-mail, αριθμός τηλεφώνου και στοιχεία πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας (αριθμός κάρτας, ημερομηνία λήξης, κωδικός ασφαλείας, ονοματεπώνυμο κατόχου). Τα ως άνω δεδομένα τυγχάνουν επεξεργασίας στο πλαίσιο παροχής των υπηρεσιών της Εταιρείας και μπορούν να τύχουν επεξεργασίας για περαιτέρω σκοπούς, στο πλαίσιο υποστήριξης των χρηστών στην προσπάθεια τήρησης του προγράμματος διατροφής που επιλέγουν να ακολουθήσουν. Εξάλλου, η επιτυχία απώλειας κιλών κρίνεται από την προσβασιμότητα/στενή σχέση/οικειότητα του καταναλωτή με τον διατροφολόγο. Υπό το ως άνω πρίσμα, το ονοματεπώνυμο, το e-mail και ο αριθμός τηλεφώνου των χρηστών μπορούν να τύχουν επεξεργασίας και για τους κάτωθι σκοπούς:
  • Προσωπικά δεδομένα τα οποία ο χρήστης της Iστοσελίδας καλείται να συμπληρώσει στη φόρμα newsletter που είναι διαθέσιμη στην Ιστοσελίδα της Εταιρείας. Ειδικότερα, στην περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί να λαμβάνει ενημερώσεις αναφορικά με τις υπηρεσίες, τα προϊόντα αλλά και τα σεμινάρια που διοργανώνει η Εταιρεία, μπορεί να εισάγει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου (e-mail). Η Εταιρεία θα χρησιμοποιεί την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δηλώνει ο χρήστης αποκλειστικά για τον σκοπό αποστολής newsletter παρέχοντας του την δυνατότητα να απεγγραφεί από την λίστα αποστολής οποτεδήποτε το επιθυμεί.
    -αποστολή προωθητικών μηνυμάτων στο e-mail ή με SMS-παρακολούθηση πορείας διατροφής και προσωπική υποστήριξη των καταναλωτών

    -παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών/καθοδήγησης /διόρθωσης λαθών επί της τήρησης του προγράμματος διατροφής

    -πρόσκληση σε δραστηριότητες που οργανώνει η Εταιρεία (π.χ. κοινωνικές εκδηλώσεις, ομάδες υποστήριξης, αθλητικές δραστηριότητες)

    -παροχή εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής

    -εκπαίδευση σε θέματα μαγειρικής

    -εκπαίδευση σε θέματα υγείας και υγιεινής διατροφής (π.χ. σεμινάρια, διαλέξεις, άρθρα)

  • Η Εταιρεία, επίσης, χρησιμοποιεί και την υπηρεσία της Google, “Google Analytics” προκειμένου να συλλέξει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την συμπεριφορά του χρήστη εντός του λογισμικού της, όπως ο χρόνος παραμονής σε αυτό και στις διάφορες λειτουργίες του καθώς και η καταγραφή της χρήσης ορισμένων εξ αυτών, πληροφορίες ωστόσο που δεν αποτελούν προσωπικά δεδομένα των χρηστών της εφαρμογής σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων.

Για ποιο σκοπό επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας;

Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας, σύμφωνα με το νόμο, και μόνο στις εξής περιπτώσεις:

  1. Όταν συναινείτε ρητά στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας για έναν ή περισσότερους συγκεκριμένους σκοπούς, δηλώνοντάς το ρητά, εντός της Ιστοσελίδας (π.χ. όταν εγγράφεστε στα newsletters της Εταιρείας, όταν συναινείτε στην αποστολή προωθητικού, διαφημιστικού υλικού)
  2. η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση της σύμβασης (π.χ. επεξεργαζόμαστε τυχόν στοιχεία αναγκαία για την παροχή των υπηρεσιών προς εσάς, ή στοιχεία που αφορούν συναλλαγές σας, προκειμένου να διαπιστώσουμε την εξόφληση της υπηρεσίας που αγοράζετε μέσω της Ιστοσελίδας),
  3. η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση με έννομη υποχρέωσή μας (π.χ. τήρηση φορολογικής νομοθεσίας),
  4. η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη διαφύλαξη ζωτικού συμφέροντός σας ή άλλου φυσικού προσώπου,
  5. η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον,
  6. η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τους σκοπούς των έννομων συμφερόντων που επιδιώκουμε, εκτός εάν έναντι των συμφερόντων αυτών υπερισχύει το συμφέρον ή τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες σας που επιβάλλουν την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας.

Η Εταιρεία έχει την ευθύνη για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που συλλέγει μέσω της Ιστοσελίδας, καθώς και για την ενημέρωση όλου του εμπλεκόμενου προσωπικού για την Πολιτική Απορρήτου. Η Εταιρεία εγγυάται ότι το σύνολο του προσωπικού της καθώς και το σύνολο των μελών-εταίρων που την απαρτίζουν εφαρμόζουν πιστά την παρούσα Πολιτική και συμμορφώνονται με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, η Εταιρεία, ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, τηρεί αρχείο με τα ανωτέρω αναφερόμενα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα του εκάστοτε χρήστη, σύμφωνα με τις επιταγές του GDPR και την ισχύουσα εθνική νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων. Τα δεδομένα του χρήστη της Ιστοσελίδας που καταχωρούνται στο προαναφερόμενο αρχείο της Εταιρείας είναι αυτά που δηλώνονται από τον ίδιο τον χρήστη, ως Υποκείμενο, σύμφωνα με τους ανωτέρω αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας.

Η καταχώρηση των αιτούμενων προσωπικών δεδομένων από χρήστες γίνεται οικειοθελώς και τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από την Εταιρεία τυγχάνουν επεξεργασίας αποκλειστικά και μόνο προς εκπλήρωση του οικείου κάθε φορά σκοπού επεξεργασίας σύμφωνα και με τα ως άνω οριζόμενα. Η Εταιρεία δεσμεύεται πως δεν επεξεργάζεται, δημοσιοποιεί ή διαβιβάζει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της τα οποία νομίμως συλλέγει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ή για οποιοδήποτε άλλο σκοπό.

Για ποιο σκοπό επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας;

Η Εταιρεία δεν εμπορεύεται, μοιράζεται, κοινοποιεί, διαβιβάζει ή διανέμει, με οποιονδήποτε τρόπο τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών σε τρίτα μέρη εκτός της Εταιρείας. Διαβίβαση προσωπικών δεδομένων σε τρίτους επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση μόνο όταν επιβάλλεται από το νόµο ή κατόπιν δικαστικής ή εισαγγελικής εντολής. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον απαιτείται διαβίβαση προσωπικών δεδομένων των χρηστών σε συνεργάτες της Εταιρείας, η τελευταία θα φροντίζει να τηρούνται όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία τους.

Δικαιώματα Χρηστών

Η παραχώρηση των στοιχείων είναι προαιρετική και λαμβάνει χώρα αποκλειστικά και μόνο μετά τη ρητή συγκατάθεση του χρήστη. Η μη παραχώρηση στοιχείων και/ή η άρνηση συναίνεσης με τους όρους της επεξεργασίας δεδομένων επιφέρει την αδυναμία συλλογής των στοιχείων σας και τη διεξαγωγή της επεξεργασίας για την επίτευξη των προαναφερθέντων στόχων.

O χρήστης της Ιστοσελίδας διατηρεί τα ακόλουθα δικαιώματα του:

α)  να λάβει γραπτή απάντηση σε ερώτημά του προς την Εταιρεία, εάν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τον αφορούν αποτελούν ή αποτέλεσαν αντικείμενο επεξεργασίας,

β) να ενημερωθεί εκ νέου χωρίς καθυστέρηση και κατά τρόπο εύληπτο και σαφή, για όλα τα δεδομένα που τον αφορούν, την προέλευσή τους, τους σκοπούς της επεξεργασίας, τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών, την εξέλιξη της επεξεργασίας για το χρονικό διάστημα από την προηγούμενη ενημέρωση ή πληροφόρησή τους καθώς και την λογική της αυτοµατοποιηµένης επεξεργασίας,

γ) να ζητήσει τη διόρθωση ή τη διαγραφή των δεδομένων των οποίων η επεξεργασία δεν είναι σύμφωνη προς τις διατάξεις του GDPR, ιδίως λόγω του ελλιπούς ή ανακριβούς χαρακτήρα των δεδομένων και την κοινοποίηση σε τρίτους της παραπάνω διόρθωσης, διαγραφής ή δέσμευσης εφόσον αυτό δεν είναι αδύνατον ή δεν προϋποθέτει δυσανάλογες προσπάθειες, ή εφόσον εκλείπει ο λόγος της επεξεργασίας των δεδομένων ή τα υποκείμενα αίρουν την συγκατάθεσή τους (σε περίπτωση που αυτή είναι αναγκαία), ή όταν τα δεδομένα υποβλήθηκαν σε παράνομη επεξεργασία κ.τ.λ. τα υποκείμενα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν την διαγραφή των δεδομένων,

δ) να ανακαλέσει την συγκατάθεση του ανά πάσα στιγμή,

ε) να προβάλει οποτεδήποτε αντιρρήσεις προς τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας για την επεξεργασία δεδομένων που τον αφορούν, να υποβάλει αίτημα για περιορισμό της επεξεργασίας, να γνωρίζει την ταυτότητα των υπεύθυνων επεξεργασίας και του/των εκπροσώπου του,

στ) να ζητήσει την φορητότητα των προσωπικών του δεδομένων όπως ορίζεται στις διατάξεις του GDPR.

ζ) να υποβάλει καταγγελία σε περίπτωση αθέμιτης επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων του στην αρμόδια εποπτική αρχή, ήτοι στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), που εδρεύει στην Αθήνα επί της Λεωφ. Κηφισίας αρ. 1, ΤΚ 115 23, με τηλ. επικ. (+30) 210 64 75 600.

Πριν την υποβολή της καταγγελίας μπορείτε να συμβουλευτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΠΔΠΧ «www.dpa.gr», για να ελέγξετε ότι η καταγγελία σας μπορεί παραδεκτώς να υποβληθεί ενώπιον της ΑΠΔΠΧ κατά τα εκεί αναλυτικώς αναφερόμενα.

Διαδικασία Εξαίρεσης

Ο εκάστοτε χρήστης, διατηρεί το δικαίωμα να αιτηθεί από την Εταιρεία να διαγράψει όλα τα στοιχεία που διατηρεί για εκείνον, επικοινωνώντας το σχετικό αίτημα του στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: privacy@miraculous.gr

Διάρκεια Επεξεργασίας

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από τους χρήστες θα αποθηκεύονται και θα διατηρούνται από την Εταιρεία για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την ολοκλήρωση του σκοπού για τα οποία έχουν συλλεχθεί, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα είναι εύλογο. Ειδικά για τους ιχνηλάτες (cookies) που χρησιμοποιούμε, ο χρόνος διατήρησης των δεδομένων που συλλέγουν αναφέρεται στην Πολιτική Ιχνηλατών (cookies).

Διάρκεια Επεξεργασίας

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου ενδέχεται να αλλάζει ανά χρονικά διαστήματα με βάση τις προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας και τις σχετικές κατευθυντήριες γραμμές. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, δεν θα περιορίσουμε τα δικαιώματά των χρηστών της Ιστοσελίδας χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή τους. Οποιαδήποτε αλλαγή στην Πολιτική της Ιστοσελίδας θα δημοσιευτεί προσηκόντως και εάν κριθεί απαραίτητο η Εταιρεία θα ενημερώσει τους χρήστες της Ιστοσελίδας για εκάστοτε αλλαγή με αντίστοιχες ειδοποιήσεις (π.χ. μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω γραπτού μηνύματος SMS).

Στοιχεία Επικοινωνίας με την Εταιρεία:

Υπεύθυνος επεξεργασίας: ΜΙΡΑΚΙΟΥΛΟΥΣ E.E. (MIRACULOUS)

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Μιχάλης Πολλάλης, τηλ επικοινωνίας: (+30) 215 55 01 645, email: privacy@miraculous.gr

Για απορίες και/ή αιτήματα επικοινωνίας που αφορούν στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου ή την πιθανή άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων σας σχετικά με την επεξεργασία δεδομένων ή/και την ανάκληση της συγκατάθεσης μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Εταιρεία η οποία αποτελεί υπεύθυνο επεξεργασίας στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου privacy@miraculous.gr καθώς και στον τηλ. αριθμό: (+30) 215 55 01 645.

Λεκτικό Tickbox: «Έλαβα γνώση της Πολιτικής Απορρήτου και συναινώ ρητά και ελεύθερα στην  επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων για τους αναφερόμενους στην Πολιτική Απορρήτου σκοπούς επεξεργασίας»

Miraculous Brands
Miraculous Brands

DukanGrenadePollalis Food